снимка pixabayСловакия забрани на поданиците да почиват в чужбина заради високата

...
снимка pixabayСловакия забрани на поданиците да почиват в чужбина заради високата
Коментари Харесай

Словакия забрани на поданиците си да почиват в чужбина, който не се подчини - глоба

снимка pixabay

Словакия забрани на поданиците да почиват в чужбина поради високата заболеваемост от К19. Който не се подчини на възбраната - санкция. 

Нарушителите на възбраната ще бъдат глобявани с 1000 евро, съобщи словашката телевизия, представена от БГНЕС.

Епидемичната обстановка в републиката не се усъвършенства. В страната се популяризират нови варианти на ковид, чиито приносители се оказаха словаците, завърнаха от почивки в чужбина. От началото на тази година към 30 000 са прекарали почивката си в чужбина.

В страната с население е към 5,5 милиона жители общият брой на инфектираните с ковид е 346 149. Починали са 8894 поданици.

От 1 октомври 2020 година в страната работи изключително състояние, а от 1 януари управляващите фрапантно стегнаха ограничаващите ограничения. От 17 февруари за всички идващи в страната се обезпечава наложителна двуседмична самоизолация, която може да бъде прекратена най-рано на осмия ден при негативен PCR тест.

В Словакия комендантски час е в действие от 20:00 до 01:00 локално време, а от 05:00 до 20:00 има възбрана за овакантяване на жилищни пространства без незабавна потребност. В републиката са затворени предприятия за даване на битови услуги и множеството магазини, наложително е носенето на маски с нараснала отбрана на публични места.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР